5 veel voorkomende diamantzaag problemen

Zodra je een diamantzaagblad aanschaft ga je ervan uit dat je er een lange tijd mee vooruit kan, maar wat als je ineens tegen een aantal problemen op loopt? Wij geven je antwoord op de meest voorkomende problemen!

1.De schijf slingert tijdens het zagen

Als je last hebt van dit probleem kan dit twee oorzaken hebben: de kern wordt te heet of de kwaliteit van de schijf is niet meer goed. Gelukkig is hier ook een oplossing voor! Zorg ervoor dat de schijf genoeg koeling krijgt. Het is eigenlijk over het algemeen beter om nat te zagen, want dit zorgt voor betere koeling en afvoer van stof.

2. Het diamantblad wordt snel bot

Als een diamantblad snel bot wordt zal het waarschijnlijk zo zijn dat de segmenten zijn versleten. Als dit gebeurt zijn de diamantsegmenten te zacht voor het materiaal waarin je zaagt. Het is dus erg belangrijk dat je altijd de juiste diamantschijf gebruikt voor jouw toepassing.

3. Er komt rook uit de diamantschijf

Als er rook uit je diamantschijf komt is de diamantzaag is niet geschikt voor het materiaal waarin je zaagt. In dit geval is het vaak zo dat de diamant segmenten te hard zijn voor het zachte materiaal.

4. Het zaagblad gaat langzamer zagen

Als je last hebt van dit probleem kan het zijn dat het segment niet meer open kan of dat je met het diamantblad de verkeerde kant op zaagt. Als het segment niet meer open kan kun je dit eenvoudig oplossen door een korte tijd in zacht materiaal te zagen.

Als je denkt dat je de verkeerde kant op zaagt kun je dit gemakkelijk achterhalen. De juiste zaagrichting kun je namelijk herkennen aan de rond gebogen pijl op het zaagblad of door naar de segmenten op de diamantschijf te kijken.

5. De zaagsnede wordt minder mooi

Zodra je zaagsnede steeds minder mooi wordt is het segment op het zaagblad niet geschikt voor de gewenste zaagsnede in het doorgezaagde materiaal. Ook hierbij is het dus altijd belangrijk om goed te kijken naar het juiste zaagblad in combinatie met de zaagsnede en het materiaal waarin je wilt gaan zagen. Staat het probleem dat jij ondervindt er niet tussen? Neem gerust contact met ons op. Het team van Tools Op Maat staat je graag te woord.