Boren in tegels: Waar moet je op letten?

Als je van plan bent om gaten te boren in tegels is het belangrijk dat je rekening houdt met een aantal aspecten. Dit doe je niet alleen voor het boorresultaat, maar ook voor de levensduur van de diamantboor. Maar op welke aspecten moet je letten?

Aanbevolen werksnelheid

Voordat je aan de slag gaat met de diamantboor is het belangrijk om uit te zoeken wat de aanbevolen werksnelheid is. Als je dit niet controleert loop je het risico dat de boormachine beschadigd en dat het eindresultaat aangetast wordt.

Schommelende bewegingen maken

Als je een gat in een tegel gaat boren moet je er altijd goed aan denken dat de diamant van een droogboor niet in één keer de tegel mag raken. Om te voorkomen dat de boor verbrand kan je schommelende bewegingen maken, hierdoor is steeds maar een gedeelte van de diamantboor in aanraking met de tegel.

Hygiëne

Een ander belangrijk onderdeel is de hygiëne van een diamantboor. Voordat je gaat beginnen met het boren in tegels is het van essentieel belang dat alle boorresten worden verwijderd. Zodra je gaat boren moet de koelstof vrij in de boor kunnen circuleren en dit kan alleen als de boorresten zijn verwijderd. Als de diamantboor niet vrij kan circuleren loopt de temperatuur te hoog op en dit kan een grote impact hebben op de levensduur van de diamantboor.

Boordiepte

Als je gaten gaat boren in tegels is het belangrijk dat je een inschatting maakt van de diepte. Je kan namelijk niet zomaar een gat boren in tegels. Hoe dieper je gaat boren, hoe meer koeling de diamantboor nodig heeft. Als je de diamantboor niet voldoende koeling krijgt zal het rendement gaan dalen. Zodra je aan bovenstaande punten hebt gedacht, ben je helemaal klaar om aan de slag te gaan met de klus! Heb je nog vragen over het boren in tegels of over de diamantboor? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen je graag verder!