Verschillende soorten slijpmachines

Je bent opzoek naar de perfecte slijpmachine voor een klus die op de planning staat, maar welke soorten slijpmachines zijn er allemaal? En welke slijpmachine heb je nodig voor een bepaalde klus?

Rechte slijper


Een rechte slijper is een grote aanwinst voor in jouw gereedschapskist. Voor klussen als frezen, graveren, slijpen en polijsten zijn rechte slijpers ideaal! Met deze precisiegereedschappen kun je werken in metaal, hout en steen.

Multitool


De naam zegt het eigenlijk al, maar een multitool kun je voor allerlei verschillende werkzaamheden gebruiken. Hierbij kun je denken aan slijp-, frees- en schuurwerkzaamheden. Er zijn veel verschillende soorten van de multitool en het is daarom ook belangrijk om je goed in te lezen voordat je een multitool gaat aanschaffen.

Haakse slijper


Met een haakse slijper kun je materialen als steen, betonijzer en plaatmetaal doorslijpen of inslijpen. Als je een andere schijf op de slijper monteert kun je er ook mee borstelen, polijsten of afbramen. Een zeer multifunctioneel product wat eigenlijk niet mag ontbreken in de gereedschapskist!

Polijstmachine


Deze machine is bijna gelijk aan de haakse slijper, het werkt op dezelfde manier en het heeft dezelfde vorm, maar de polijstmachine is uitgerust met een rubberen zool waarop je verschillende schijven kunt vastzetten. Denk hierbij aan een poetsschijf, polijstschijf of een schuurschijf. Een machine waar je veel verschillende kanten mee op kunt!

Tafelslijpmachine


Ben je regelmatig aan het klussen en merk je dat het gereedschap bot wordt? Dan kan de tafelslijpmachine je helpen om het gereedschap weer aan te scherpen! De tafelslijpmachine beschikt over twee slijpschijven, een grove en een fijne slijpschijf en dat is niet voor niets. De grove slijpschijf wordt gebruikt voor het doorslijpen of afbramen, de wat fijnere slijpschijf is voor het aanscherpen van het gereedschap.

Online kopen bij Tom Tools


Er zijn veel voordelen aan het online bestellen bij Tom Tools. Wij zorgen namelijk voor een snelle en betaalbare levering. Heb je een vraag over de verschillende soorten slijpmachines of zou je graag iets anders willen weten? Neem gerust contact met ons op! Onze specialisten staan je graag te woord.