Waar moet je op moet letten bij de aankoop van een freesmachine?

Als je van plan bent om een freesmachine aan te schaffen is het van belang om je goed te verdiepen in de verschillende soorten frezen en goed te kijken welke frees het meest geschikt is voor de klus die je op de planning hebt staan. Om je hierbij te helpen hebben wij de belangrijkste aandachtspunten op een rijtje gezet:

•          Veiligheidsvoorzieningen

Veiligheid speelt een grote rol bij het werken met een freesmachine en je hebt dus zeker een aantal voorzieningen nodig om veilig aan de slag te kunnen gaan. Let bij de aanschaf van een freesmachine goed op eventuele veiligheidsvoorzieningen, zoals een beschermzak en een stofzak.

•          Toerental

Een freesmachine is een krachtig apparaat waarbij het toerental kan oplopen tot wel 30.000 toeren per minuut. De ideale freesmachine beschikt over een instelbaar toerental. Zo kun je het toerental afstemmen op de klus die je wilt uitvoeren.

•          Freesdiepte en freesdiameter

Als je een freesmachine voor verschillende klussen wilt gebruiken speelt zowel de freesdiepte als de freesdiameter een rol. Hoe groter de maximale freesdiepte en freesdiameter, hoe multifunctioneler de machine is.

Online kopen bij TomTools

Er zijn veel voordelen aan het online bestellen bij TomTools. Wij zorgen namelijk voor een snelle en betaalbare levering. En niet goed is geld terug. Heb je een vraag over de verschillende freesmachines of zou je graag iets anders willen weten? Neem gerust contact met ons op! Onze specialisten staan je graag te woord.