Wat is zijn de verschillen tussen nat en droog boren?

Ben je op zoek naar eenvoudige en kwalitatief goede boren om grote gaten te boren in beton? Diamantboren zijn hiervoor uitermate geschikt. De diamantboren die wij verkopen zij verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Je kunt kiezen voor nat boren of droog boren en wij hebben beide varianten in ons assortiment. Wat de exacte verschillen zijn tussen beide boren kun je lezen in deze blog!

Nat boren

Nat boren gebeurt door middel van een speciale diamantboormachine waar een waterslang op aangesloten wordt. Deze waterslang zorgt ervoor dat de toevoer van het water tot in detail is in te regelen. Nat boren heeft een aantal voordelen. Je hebt bijvoorbeeld geen last van stof en de boor blijft gekoeld waardoor je eventuele schade kan voorkomen. Een ander groot voordeel is wanneer je betonijzer in de muur tegen komt, dit met nat boren geen enkel probleem is. Het enige nadeel van nat boren is dat je minimale overlast kan ondervinden door het water. Het is dan ook aan te raden om hier tijdens het boren rekening mee te houden.

Droog boren

Naast nat boren kun je natuurlijk ook kiezen voor droog boren. Voor beide varianten hebben wij het juiste gereedschap in ons assortiment. Bij deze variant dien je rekening te houden met de hoeveelheid stof en is droog boren niet geschikt voor het boren van groten gaten in beton, maar enkel en alleen in zachte steensoorten zoals baksteen of kalksteen. Binnen de categorie droog boren maken we onderscheid tussen Nastrox en Dustec diamantboren.

Online kopen bij TomTools

Er zijn veel voordelen aan het online bestellen bij TomTools. Wij zorgen namelijk voor een snelle en betaalbare levering. En niet goed is geld terug. Heb je een vraag over de nat en droog boren of zou je graag iets anders willen weten? Neem gerust contact met ons op! Onze specialisten staan je graag te woord.