Welke diamantschijf voor jouw klus?

Elke diamantschijf is anders en heeft zo zijn eigen specificaties. Maar waar moet je nou op letten bij het aanschaffen van een diamantschijf? En waarom zijn er zoveel verschillende soorten diamantschijven?

Aandachtspunten bij aanschaf van een diamantschijf

Als je een diamantschijf wil gaan aanschaffen is het allereerst erg belangrijk om te bedenken wat voor soort klus je gaat uitvoeren en wat je daar allemaal voor nodig hebt:

•          Voor welk materiaal zoek je een diamantschijf?

•          Hoe groot is het asgat?

•          Wat moet de diameter zijn van de schijf?

Dit zijn drie erg belangrijke punten die je goed moet doornemen voordat je de schijf gaat aanschaffen.

Zodra je de bovenstaande drie punten goed hebt uitgezocht kun je opzoek gaan naar de ideale schijf voor jouw klus! Maar ook bij de zoektocht in de juiste categorie zijn natuurlijk weer verschillende schijven. Als je kwaliteit wilt leveren is het van belang dat je ook een kwalitatief goede schijf aanschaft. 

Soorten diamantschijven

Er zijn verschillende soorten diamantschijven en dat is niet zomaar. Elke diamantschijf is uniek en ze zijn geschikt voor verschillende klussen:

Abrasief: Zeer geschikt voor als je gaat werken met wat zachtere steensoorten, zoals zandsteen en kalkzandsteen;

Tegels: Zoals de naam eigenlijk al zegt is deze schijf zeer geschikt als je gaat werken met tegels;

Beton: De betonschijf is ideaal voor de wat hardere materialen zoals beton;

• Vloerverwarming freesbladen: Bij het aanbrengen van vloerverwarmingen zijn de diamantfreesbladen ideaal. Ze glijden soepel door met name cementdekvloeren heen;

• Komschijf: De komschijf is uitermate geschikt voor natuursteen, harde steensoorten en het ontbramen van beton;

Universeel: Ben je opzoek naar een schijf die je voor diverse materialen kan gaan gebruiken? Dan is de diamantschijf universeel ideaal voor jou. Gebruik deze diamantschijf ook vooral voor meerdere materialen om eventuele botheid te voorkomen.

Online kopen bij TomTools

Er zijn veel voordelen aan het online bestellen bij TomTools. Wij zorgen namelijk voor een snelle en betaalbare levering. En niet goed is geld terug. Heb je een vraag over de verschillende diamantschijven of zou je graag iets anders willen weten? Neem gerust contact met ons op! Onze specialisten staan je graag te woord.