Welke freesmachine is geschikt voor jouw klus?

Er zijn veel verschillende soorten frezen die gebruikt kunnen worden voor de meest uiteenlopende klussen. Maar welke frees is geschikt voor de klus die jij op de planning hebt staan? Naast professionele freesmachines die in de industrie worden gebruikt, zijn er ook verschillende handfreesmachines die geschikt zijn voor de doe-het-zelver.

Verschillende freesmachines op een rijtje

•          Bovenfrees

De bovenfrees is de meest gebruikte handfrees en zeer geschikt voor precisie zaagwerk. Zo kun je er gleuven en profielranden mee maken en allerlei vormen uitfrezen met behulp van sjablonen.

•          Lamellenfrees

Een lamellenfrees is een van de gaafste tools op het gebied van houtbewerking. Ben je van plan om verschillende stukken in een hoek te verbinden? Dan komt de lamelfrees goed van pas. Met deze frees maak je blinde houtverbindingen.

•          Muurfrees

De muurfrees kent men ook als de sleuvenfrees. Een ideale tool om kabels en leidingen mee weg te werken.

•          Lakfrees

Zit jouw trap onder de lijm of verf en ben je opzoek naar het geschikte apparaat om dit op een mooie manier weg te werken? Met de lakfrees is dit klusje zo geklaard en het werkt ook nog eens een stuk prettiger dan schuurpapier.

•          Kantenfrees

Met een kantenfrees en de verschillende freesbitjes geef je een mooie en afgewerkte rand aan jouw werkstukken.  

•          Multifrees

Ben je opzoek naar een multifunctionele freesmachine? De multifrees is geschikt voor meerdere werkzaamheden en dankzij de opzetstukjes kun je deze machine makkelijk omtoveren tot een bovenfrees of kantenfrees.